Pedagogisch project

ONZE SCHOOLVISIE IN DE KIJKER!

schoolvisie in de kijkerTEAM IN BEWEGING….

Heel wat dingen zijn in beweging en veranderen: het leerkrachtenteam, de schoolbevolking, het onderwijslandschap…  Stuk voor stuk dagen ze ons uit om over de essentie van onze opdracht na te denken. In onze kleuterschool kiezen we ervoor om met alle betrokkenen werk te maken van volgende prioriteiten:

EIGENHEID!

Jouw verhaal is het mijne niet, maar het verdient zijn plaats!

eigenheidWe respecteren iedere persoon als een individuele creatie van het leven.  Zonder onderscheid erkennen we de eigenheid als identiteit: uniek en bijzonder. We zijn ervan overtuigd dat het bewust beleven en benutten van onze diversiteit kan leiden tot een mooier samenleven; zoals het samengaan van alle kleuren leidt tot een mooie regenboog.

POSITIEF! 

Kijk!  Ik zoek, ik zie.  1 + 1 = drie!   Samen kunnen we zoveel meer!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe willen elkaar blijvend aansporen om in elke situatie op zoek te gaan naar het positieve.  We zijn ervan overtuigd dat daarin steeds een kracht tot verbetering en verandering schuilt. Onszelf, onze ouders, onze kleuters deze positieve bril aanreiken, is een teken van geloof in een betere en mooiere toekomst voor elk van ons.  Een toekomst die we zo samen sterker tegemoet gaan. 

ZORGZAAM!

Zorgzaam!  Want jij bent…. KOSTBAAR, KWETSBAAR, DIERBAAR!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij werken dagelijks met kostbaar materiaal: mensen!  Kleine mensjes wiens noden en vragen we vaak moeten aflezen van hun gezichtjes, grotere mensen reeds door het leven getekend.  Elk heeft zijn of haar kwetsbare kantjes. Zorgzaam omgaan met elkaar houdt in dat we oog hebben voor elkaars gevoeligheden en rekening houden met ieders mogelijkheden.

GEBORGENHEID!

Welkom hier,  kom maar thuis.    Hier ben je altijd veilig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geborgenheid is een recht en een nood voor iedereen.  Ontwikkelen kan pas wanneer aan deze basisvoorwaarde voldaan wordt.  We willen daarom bewust stilstaan wat die veiligheid voor ieder van ons betekent en actief op zoek gaan naar de vervulling hiervan.

EVENWICHT!

In balans…   Actie – rust…    Op de wip…   Jij draagt, ik draag    EVENWICHT!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe willen in onze school bewust op zoek gaan naar evenwicht: in ons aanbod, in ons samenwerken, in onze verwachtingen.  We zijn ervan overtuigd dat we zo ieders talenten ontplooiingskansen bieden en elkaar versterken in draagkracht.

ONTMOETEN!

Ik kijk in jouw ogen, kijk jij in de mijne.  In onze blik vinden we elkaar: OPENHEID

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOntmoeten:  Bewust op zoek gaan naar kansen en mogelijkheden om elkaar te leren kennen.  Zonder verwachtingen of vooroordelen, zonder ‘moeten’.  We willen onze kleuters, onze ouders, onze collega’s, … met openheid tegemoet gaan.  Samen in elkaars verhaal gaan staan, kennismaken met elkaars inspiratie.  We geloven dat in elke ontmoeting de groeikans zit tot respectvol samenleven.

GEÏNSPIREERDE SCHOOL!

Onze school droeg vroeger de naam “Stella Maris”, Ster van de Zee.  Dit was een eretitel voor Maria.  Als Katholieke kleuterschool kiezen we er nog steeds voor om een geïnspireerde school te zijn.  Omwille van de band met de zee, de gekozen sleutelwoorden van onze schoolvisie en de deining veroorzaakt door de vele veranderingen toetsen we onze keuzes en werking af aan het verhaal van Noach en zijn ark.  Zo willen we een school van hoop en verbondenheid zijn.k0273849

Meest recente berichten

  1. Maandkalender februari 2022 Reacties uitgeschakeld voor Maandkalender februari 2022
  2. Schoolbrochure / Schoolreglement Reacties uitgeschakeld voor Schoolbrochure / Schoolreglement
  3. Start van het nieuwe schooljaar Reacties uitgeschakeld voor Start van het nieuwe schooljaar
  4. Minister Weyts antwoordt Reacties uitgeschakeld voor Minister Weyts antwoordt
  5. Bezorgd om zorg Reacties uitgeschakeld voor Bezorgd om zorg
  6. Speelplaatskrant Pasen Reacties uitgeschakeld voor Speelplaatskrant Pasen
  7. Ons krijttapijt Reacties uitgeschakeld voor Ons krijttapijt
  8. Fruitclub Reacties uitgeschakeld voor Fruitclub
  9. Kleutersport Reacties uitgeschakeld voor Kleutersport